Pasta z fasoli

Na nasz domowy użytek nazywamy ją „tofu” – bo Ania nie może jeść soi.

Składniki:

  • szklanka ugotowanej fasoli Jaś
  • kilka kawałków ugotowanego eko kurczaka (niekoniecznie)
  • spora gałązka koperku
  • sól do smaku
  • olej lub oliwa (około 3 łyżek)
  • odrobina wody

Wykonanie: wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Smarować pieczywo, które dziecko może jeść 🙂 Smacznego!

Potrawka z kurczaka

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • dynia
  • brokuł
  • olej
  • sól
  • bazylia

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, posypać bazylią i solą, podsmażyć na oleju. Dodać dynię i brokuły, dusić do miękkości, w razie potrzeby podlać wodą. Podawać z kaszą gryczaną (lub inna, którą dziecko może jeść).