Pulpety drobiowo-brokułowe z płatkami owsianymi, na parze (bez bułki tartej i jajek)

Składniki:

2 nogi kurczaka eko z rosołu

kubek płatków owsianych górskich

pół brokuła

kaszka orkiszowa

sół i koperek do smaku

Wykonanie:

Oddzielić mięso kurczaka.Sparzyć brokuła i pozostawić w gorącej wodzie kilka minut. Sparzyć płatki owsiane.

 

 

 

 

 

 

Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i posiekać na drobną masę. Posolić i doprawić koperkiem, zagęścić kaszką orkiszową. Formować pulpeciki i położyć na tacce parowaru. Parować około 15 – 20 minut.

 

 

 

 

 

 

Podawać np. z kaszą gryczaną i warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>