Kuleczki z brązowego ryżu

Składniki:

  • 1 torebka ugotowanego brązowego ryżu
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 1 marchewka
  • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • bułka tarta
  • sezam

Wykonanie:

Wymieszać ugotowany ryż z mięsem, mąką ziemniaczaną i startą na drobnych oczkach marchewką. Doprawić ziołami, solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Formować kuleczki,obtaczać w bułce tartej i układać w polanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Posypać sezamem. Zapiekać w 180°C około godziny. Podawać z ulubionym sosem i sałatkami.

Smacznego!

DSC_0194

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>