Placuszki bananowo-orkiszowe z jabłkami

Składniki:

mąka orkiszowa typ 700 10 czubatych łyżek

banany 2 szt

woda źródlana 250 ml

szczypta soli

łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (można pominąć)

olej rzepakowy 2 łyżki

jabłka 2 szt

 

Wykonanie:

Zmiksować banany z wodą, cukrem, solą, 1 łyżką oleju i mąką. Dodać pokrojone na drobno jabłka i wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i kłaść małe porcje ciasta. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Danie nadaje się dla około rocznego dziecka 🙂

Smacznego!

DSC_0288[1]

 

2 odpowiedzi do “Placuszki bananowo-orkiszowe z jabłkami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.