Chrupiące ciasteczka bezglutenowe

Składniki:

mąka z amarantusa 100 g

mąka ryżowa 100 g

mąka jaglana 100 g

skrobia kukurydziana 50 g

sinlac 5 czubatych łyżek

cukier trzcinowy 5 łyżek

cukier waniliowy 5 łyżeczek

jajko 1 szt

masło 190 g

jogurt naturalny 4 łyżki

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować je w dwa rulony i zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do zamrażarki na 2 godziny.

Po wyjęciu pokroić na cienkie plasterki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200°C z termoobiegiem około 20 minut.

CAM00293

 

 

 

 

 

 

Smacznego!

 

2 odpowiedzi do “Chrupiące ciasteczka bezglutenowe”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.