Gofry z dynią

Dostałam od pani dietetyk jadłospis i tam jest przepis na placuszki z dynią. Nie chciało mi się stać przy patelni, w dodatku nie miałam   mąki kukurydzianej. Tak powstał ten przepis, który od razu stał się   hitem na rodzinnym stole :-)

Składniki:

Pure z dyni 150 g

Mix mąki bezglutenowej 45 g

Mąka jaglana 45 g

Mąka ryżowa 30 g

Jajka 3 szt

Woda/dozwolone mleko 225 g

Oliwa z oliwek 15 g

Wykonanie:

Zmiksować podane składniki na gładką masę.

20141006_172944

 

 

 

 

Pozostawić na około 30 minut w lodówce, żeby ciasto odpoczęło.

Rozgrzać gofrownicę, wylać ciasto do formy i piec około 15 minut, aż gofry będą rumiane.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

20141006_18365120141006_184924

 

 

 

 

 

 

 

 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>