Chleb bananowy

Oryginalny przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki

U mnie w wersji bezglutenowej. Może być również w wersji                    bezmlecznej, jeśli zamienicie masło na olej.

Składniki:

dojrzałe banany 4 sztuki

roztopione masło klarowane 1/3 szklanki

cukier 3 łyżki

roztrzepane jajko 1 szt

wanilia 1/2 łyżeczki

soda oczyszczona 1 łyżeczka

sól szczypta

mix mąki bezglutenowej 1,5 szklanki ( u mnie Cup4Cup )

Wykonanie:

Rozgnieść banany dokładnie widelcem, dodać roztopione masło, roztrzepane jajko, wanilię i cukier. Wymieszać mąkę z sodą oraz solą i dodać do masy. Wszystko dokładnie wymieszać.

20141025_092714

 

 

 

 

Piec około godzinę w 175°C, do suchego patyczka.

20141025_163816

 

 

 

 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.